400 gram smör , smält
4 st ägg
6 dl strösocker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk bittermandelolja
3 dl mjölk
1 msk smör , att smörja formen
2 msk ströbröd att bröa formen

Garnering

8 dl florsocker
4 msk vatten

 

1.    Smöra och bröa en stor långpanna eller klä den med bakplåtspapper.
2.    Smält smöret.
3.    Vispa ägg och strösocker pösigt.
4.    Blanda vetemjöl och bakpulver.
5.    Blanda det smälta smöret , mjölken och smaksätt med bittermandelolja.
6.    Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten.
7.    Rör om och tillsätt smörblandningen lite i taget, rör om.
8.    Häll smeten i långpannan.
9.    Grädda i 175 grader ca. 20-25 minuter, prova med sticka när den är klar.
10.  När kakan svalnat.
11.  Rör ihop en florsockerglasyr, 8 dl florsocker och ca. 4 msk vatten.
12.  För tjock ta mer vatten, för lös ta mer florsocker.
13.  Rör om till en slät smet och bred ut över kakan.

 

 

Mazarinkaka