2-3 abborrar
1 purjolök
1 morot
1 gul lök
2 msk finklippt persilja

buljong

fiskskrov : huvud ben å fenor
1½ l vatten
1½ tsk salt
8 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 liten morot i skivor
det gröna från purjon

 

1.    Rensa och filea abborren
2.    Lägg alla ingredienser till buljongen i en gryta.
3.    Koka upp, skumma väl.
4.    Låt sjuda ca 20 minuter under lock.
5.    Sila den 4 ggr häll tillbaka i grytan.
6.    Ansa och skär purjo, morot och lök i tunna skivor.
7.    Lägg ner dom i buljungen och låt sjuda i 10 minuter.
8.    Skär fisken i bitar, lägg ner i soppan, sjud i fem minuter.
9.    Smaka av och strö på persilja.

 

 

Abborrsoppa
4 portioner