400 g abborrfilé
0,6 l fiskbuljong
6 st kryddpepparkorn
200 g morötter
200 g potatisar
1 st rödlök
2 dl vispgrädde
3 msk gräslök, hackad efter smak
vitpeppar malen
1,5 dl majonnäs
4 msk crème fraîche
svartpeppar från kvarn
salt
1 st vitlöksklyftor, pressade

 

1.    Koka upp kryddpeppar och fiskbuljong.
2.    Skala morötterna, dela dem på längden i 4 bitar.
3.    Skär sedan till mindre bitar.
4.    Skala potatisen och dela den i mindre bitar.
5.    Skala rödlöken, dela den på mitten och ta ur det inre av rödlöken.
6.    Skär sedan upp allt i båtliknande strimlor.
7.    Låt moroten och potatisen koka mjuka i buljongen.
8.    Skär upp abborren i bitar och lägg i soppan tillsammans med rödlök och grädde.
9.    Smaka av med salt och peppar.

 

 

Abborrsoppa med vitlökscrème
4 portioner