4 st fasanbröst
100 g ädelost typ kvibille
1 st hackad gul lök
3 dl rödvin
2 dl hönsbuljong
maizena express mörk
1 kg svartrot
4 dl rödvin
1 ½ dl honung

 

1.    Skär ett snitt i fasanbröstet jämns med.
2.    Lägg in en bit ost tryck ihop.
3.    Mjöla och stek i smör ca 5 min på varje sida.
4.    Såsen
5.    Fräs löken i lite smör.
6.    Slå på vinet sedan buljongen.
7.    Låt koka ner till 3 dl.
8.    Red med maizena.
9.    Smaka av med salt och peppar.
10.  Svartroten
11.  Koka upp vin och honung.
12.  Skala svartroten och dela i lämpliga bitar
13.  Koka i den i fonden tills al dente.
14.  Ta upp den i en ugnsform.
15.  Koka den fonden till en simmig konsistens.
16.  Slå den över svartroten.
17.  Värm ytterligare i ugnen.

 

 

Ostfyllt fasanbröst med rödvinssås
4 portioner