2 stora färaka krabbor
200 g kantareller
2 msk smör
1 msk olivolja
2 vårlökar
1 vitlöksklyfta hackad
salt, peppar
4 soltorkade tomater
2-3 dl grädde
100 g ädelost
lite portvin eller konjak
2 avokador
4 kantskurna vita brödskivor

 

1.    Ta ur krabborna.
2.    Ansa svampen.
3.    Stek den i smör och olja med hackad lök och vitlök.
4.    Fräs till allt vatten är borta.
5.    Smaka av med salt och peppar.
6.    Tillsätt strimlade soltorkade tomater, grädde och ost.
7.    Koka lagom simmig.
8.    Smaka av med portvin eller konjak.
9.    Stek brödskivorna.
10.  Dela kärna ur, skala och skiva avokadorna.
11.  Lägg bröden i en ugnsfast form.
12.  Täck dem med avokado.
13.  Lägg på krabbköttet.
14.  Fördela svampstuvningen ovanpå.Strö lite ost över.
15.  Gratinera under grillelementet tills allt fått färg.
16.  Servera genast.

 

 

Ädelostgratinerad krabba med kantareller
4 portioner