Pajdeg
3 dl v-mjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning.
8-10 körsbärstomater
140 g tärnat bacon
1 gul lök

Äggstanning
3 ägg
1 1/2 dl riven lagrad ost
1 påse saffran
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

 

1.    Sätt ugnene på 225 grader.
2.    Arbeta ihop mjöl och smör till en smulig massa.
3.    Tillsätt vattnet och gör snabbt en deg.
4.    Låt vila i kylen i 20 min.
5.    Tryck eller kavla ut degen i en pajform (24 cm i diameter).
6.    Nagga botten.
7.    Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 min.
8.    Halvera tomaterna och fördela i formen.
9.    Skala och finhacka löken.
10.  Lägg lök och bacon i formen.
11.  Vispa samman äggstanningen.
12.  Häll den över.
13.  Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.
14.  Eller tills pajen stannat och fått fin färg.

 

 

Adventspaj
8 bitar