4 skivor vitt formbröd
4 skivor rökt lax
4-6 ägg
2 msk grädde
salt, peppar
30 g smör
12 gröna sparrissar
2 msk riven permesan
roculasallad

 

1.    Vispa försiktigt ihop ägg och grädde.
2.    Krydda med salt och peppar.
3.    Smält smöret i en tjockbottnad kastull.
4.    Lägg ner sparrissen delad i bitar.
5.    Koka sakta i några minuter.
6.    Häll ner äggsmeten.
7.    Koka på svag värme under ständig omrörning tills massan blir tjock.
8.    Rör ner permesanosten.
9.    Lyft kastrullen från värmen när röran är lagom tjock.
10.  Stek brödskivorna.
11.  Lägg dom på tallrikar med lax ovanpå.
12.  Fördela äggröran ovanpå.
13.  Garnera med roculasallad.
14.  Servera genast.

 

 

Toast med äggröresparris o rökt lax
4 portioner