1/2 liter åkerbär
2 msk saft, sirap eller likör
2 ägg
1 ¼ dl socker
1 äggvita
1 dl vispgrädde
1 tsk majsenamjöl

 

1.    Vispa socker och ägg vitt och pösigt.
2.    Rör ner bären, saften och majsenamjölet i blandningen.
3.    koka upp under omrörning.
4.    Låt det kallna under fortsatt omrörning.
5.    Vispa grädde och äggvita var för sig till hårt skum.
6.    Blanda i grädde och äggvita växelvis i smeten.
7.    Tejpa fast ca fem centimeter breda smörpappersremsor på små portionsformar
8.    Så att de bildar en förlängning av formen.
9.    Häll i moussen så att det går en bit upp på kragen.
10.  Ställ formarna i kylskåpet i ca åtta timmar.
11.  Ta bort pappersremsan när moussen skall serveras.

 

 

Åkerbärsmousse
4 portioner