2-3 dl frysta åkerbär
1 dl vatten
1/2 dl socker
4 äggulor
3 dl vispgrädde
2-3 msk åkerbärslikör
2 tsk vaniljsocker

 

1.    Koka upp vatten och socker.
2.    Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockerlagen under vispning.
3.    Sjud blandningen på svag värme två till tre minuter.
4.    Häll tillbaka blandningen i skålen och vispa tills smeten är kall.
5.    Rör ner bären i krämen.
6.    Vispa grädden till hårt skum.
7.    Rör ner den i äggblandningen tillsammans med vaniljsockret och likören.
8.    Fyll blandningen i en form och täck med folie.
9.    Ställ formen i frysen två till tre timmar.
10.  Låt parfaiten sedan stå 30-40 minuter i kylskåpet innan den serveras.
11.  Doppa formen i hett vatten och stjälp upp parfaiten på serveringsfat.
12.  Garnera med bär.

 

 

Åkerbärsparfait
4-6 portioner