400 g Ägfärs
1 dl Vispgrädde
1 dl God grönsaksbuljong
1 Ägg
1 st Gul lök
1 Mosad ansjovisfilé
Malen vitpeppar och lite salt

Sås
50 g Torkade trattkantareller
2 dl Grädde
1 dl Kraftig buljong
2 msk Vitt vin
1/2 Pressad vitlöksklyfta
Salt och malen vitpeppar

 

1.    Blanda alla ingredienser till färsen.
2.    Forma till 4 biffar och stek på medelvärme i 3-4 minuter på var sida.
3.    Tag upp biffarna och håll dem varma.
4.    Koka ur stekpannan med grädden och buljongen.
5.    Lägg i trattkantarellerna i såsen och tillsätt vinet och vitlöken.
6.    Låt såsen puttra till en simmig konsistens.
7.    Smaka av med salt och peppar.
8.    Servera med såsen och t ex bakade potatishalvor.

 

 

Älgbiff med svampsås
4 portioner