400 g älgfärs
100 5 fläskfärs
1 ägg
1 msk dijonsenap
3 msk finhackad gul lök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
5 krossade enbär
1 dl grädde
1 dl vatten
2 msk ströbröd

Äppelsalsa
2 dl tunt skivade äpplen
1 rödlök tunnt skivad
1 finhackad liten röd chilipeppar
1 msk pressad citron
2 msk hackad persilja
1 msk olivolja
1 msk flytanda honung
1/2-1 tsk salt
4 msk hela lingon

 

1.    Blanda ihop färsen med alla ingredienser.
2.    Ställ kallt i ca 30 minuter.
3.    Blanda alla ingredienser till salsan ( ej lingon).
4.    Ställ kallt.
5.    Forma stora bullar av färsen.
6.    Stek dem fint gyllenbruna i smör.
7.    Lägg på ett ugnssäkert fat.
8.    Stek i ugn 150 grader 5-8 minuter.
9.    Vänd ner lingonen i salsan.
10.  Servera älgbullarna med salsan potmos och haricots verts.

 

 

Älgbullar med äppelsalsa
4 portioner