4 skivor älgentrecote
3 dl vispgrädde eller mjölk och maizenaredning
½ dl balsamicodressing
10 krossade enbär
salt och peppar

 

1.    Smält smöret i stekpannan på hög värme.
2.    Lägg i de rumstemererade köttbitarna när smöret slutat bubbla.
3.    Stek köttet ungefär 1 1/2 minut på varje sida och dra sedan pannan av värmen.
4.    Låt köttet ligga ytterligare någon minut.
5.    Skär sedan ett fint snitt i köttet för att kontrollera färgen.
6.    Den bör vara rosa.
7.    Helt genomstekt kött blir gärna torrt.
8.    Lägg köttbitarna i en bit folie och ställ tillbaka stekpannan på spisen.
9.    Häll i grädden eller mjölken.
10.  Vispa runt ordentligt så alla stekrester löses upp.
11.  Lägg i enbären och häll i balsamicon.
12.  Salta efter behag.
13.  Låt såsen puttra några minuter.
14.  Häll till sist i saften från köttet i folien.
15.  Servera gärna med en potatiskaka och en blandad sallad.

 

 

Älgentrecôte med balsamicosås
4 portioner