600 g grytbitar av älg
1 gul lök
salt peppar
1 dl vatten
1 dl röttvin
1 msk soja
2 morötter
2 palsternackor
1 msk mjöl
2 1/2 dl grädde
1 äpple
10 katrinplommon
1 dl valnötter hackade grovt

 

1.    Hacka löken.
2.    Bryn köttet och låt löken fräsa med.
3.    Lägg över i en gryta.
4.    Krydda med salt och peppar.
5.    Tillsätt vatten, vin och soja.
6.    Låt koka i 30 min under lock.
7.    Skala morötter och palsternackor.
8.    Skär dem i lagoma bitar.
9.    Låt dom koka med i 15 min.
10.  Vispa ut mjölet i grädden.
11.  Red av grytan.
12.  Kärna ur äpplet och skär i bitar.
13.  Lägg ner i grytan med katrinplommonen.
14.  Låt koka 5-10 min
15.  Smaka av med salt och peppar.
16.  Strö över valnötterna vid servering.
17.  Servera med ris.

 

 

Älggryta med valnötter
5-6 port