1 kg benfritt älgkött
4 msk hackad gul lök
3 msk mjöl
4 dl buljong
tomatpuré efter smak, 1 msk eller mer
salt, vitpeppar

 

1.    Skär köttet med vass kniv i jämnstora tärningar.
2.    Bryn köttet i en gryta i ett par omgångar och ta upp det.
3.    Lägg ner löken, låt den puttra mjuk och brynas lätt.
4.    Lägg ner köttet igen, salta, peppra, strö över mjölet.
5.    Vänd med träsked ett par gånger.
6.    Späd med buljong och låt det puttra en liten stund.
7.    Sätt till tomatpuré, rör om och smaka av.
8.    Lägg på locket och låt allt sjuda sakta, 1 timme kanske.
9.    Mer eller mindre beroende på hur mört köttet är.
10.  Smaka av.
11.  Servera älgragun till kokt ris, nätt kokta nudlar eller kokt potatis.

 

 

Älgragu
4 portioner