5-7 hg benfritt fryst älgkött
2 msk smör eller margarin
10 smö lökar eller 4 stora, grovt skurna
10 krossade enbär
salt, svartpeppar
ca 3 dl frysta trattkantareller eller motsvarande mängd av annan svamp
3 dl vispgrädde eller 2 msk mjöl + mjölk och kaffegrädde
1-2 tsk soja

 

1.    Lägg köttet i kylskåpet under natten så att det tinar lätt.
2.    Flisa det tunt med vass kniv.
3.    Bryn köttet i matfettet i en stekpanna eller gryta.
4.    Tillsätt löken och låt den fräsa halvmjuk.
5.    Salta och peppra.
6.    Lägg ner det frysta svampblocket att tina.
7.    Häll samtidigt över grädden och blanda ner de krossade enbären.
8.    Låt alltsammans puttra ca 15 minuter, sedan svampen smält.
9.    Smaka av med soja.
10.  Kokt potatis eller potatismos eller kokt ris och en frisk sallad passar till.

 

 

Älgskav med trattkantareller
4 - 6 portioner