250 g älgskav
1 gul lök
200 g blandsvamp
salt, peppar
3 dl grädde
1 msk viltfond
1 bit norsk brun getost
viltkrydda
1 dl lingon
1 dl gröna ärter

 

1.    Strimla skavet.
2.    Hacka löken och fräs den.
3.    Skär svampen i bitar.
4.    Stek den med löken.
5.    Salta och peppra.
6.    Ställ åt sidan.
7.    Fräs skavet i smör och lite olja.
8.    Tillsätt svamp och lök.
9.    Häll på grädden och fond.
10.  Tillsätt getost och viltkrydda.
11.  Låt sjuda några minuter.
12.  Smaka av med salt och peppar.
13.  Lägg ner lingon och ärter.
14.  Koka upp och låt koka några minuter.
15.  Servera med ris.

 

 

Älgskav med lingon
4 portioner