Alligatorfilé 600,0 gram
Matfett till stekning
Vetemjöl
Salt & peppar
Vatten 4,0 dl

Piquanteratatuille:
Purjolök 1,0 styck
Paprika 2,0 styck
Tomater (krossade) 400,0 gram
Tabascosås
Salt & peppar

 

1.    Tvätta och skär grönsakerna.
2.    Använd den gröna delen av purjolöken.
3.    Skär purjolöken och paprikan i bitar.
4.    Häll vatten, lök, paprika, krossade tomater i en stekpanna.
5.    Låt småkoka på lägsta värme i 45 min.
6.    Smaka av med salt, peppar och rikligt med tabasco.
7.    Vänd alligatorfiléerna i lite mjöl.
8.    Hetta upp matfett i en stekpanna.
9.    Stek alligatorfiléerna på medelhög värme i 5 min på vardera sida under lock.
10.  Skär köttet i bitar.
11.  Häll upp ratatouillen på tallrik och placera köttet ovanpå.

 

 

Aligatorfilé cajun
4 portioner