4 oflådda gräsandsbröst
á cirka 250 gram
2 msk socker
0,5 dl pressad saft av apelsin
2 msk saft av citron
5 dl ljus viltfond eller kyckling buljong
Salt, peppar
1-2 msk campari
50 g smör

Citruskompott

3 apelsiner
1 blod grape
(1 limefrukt)
2+1 msk socker

 

1.    Sätt ugnen på grill.
2.    Hetta upp socker i en kastrull så att det blir ljust brunt.
3.    Häll på den ny pressade apelsin och citronsaften.
4.    Koka ihop till en sirapsliknande lag.
5.    Tillsätt fonden och koka ihop tills cirka tre deciliter återstår.
6.    Salta och peppra andbrösten.
7.    Bryn dem runt om i smör.
8.    Den feta skinn sidan skall brynas extra hårt så att fettet smälter ut.
9.    Lägg andbrösten i såsen och låt dem dra i fem minuter.
10.  Ta upp dem och sätt in dem under grillelementet en kort stund.
11.  Så att det blir glaserade.
12.  Låt dem vila en stund före servering.
13.  Koka ihop såsen ytterligare och smaksätt med campari, salt och peppar.
14.  Vispa ner smöret strax före servering.
15.  Tvätta apelsinerna och blod grapen.
16.  Skär av skalet med en vass kniv utan att det vita följer med.
17.  Skär skalet i strimlor och koka dem snabbt i vatten.
18.  Spola dem kallt.
19.  Skär med en mycket tunn vass kniv ut hinnfria apelsin och grape klyftor.
20.  Pressa ut kvarvarande saft, det skall bli cirka två och en halv deciliter.
21.  Räcker det inte så pressa en hel apelsin.
22.  Smält två matskedar socker och tillsätt juicen, låt det koka ihop.
23.  Lägg ner klyftorna och låt dem bli varma.
24.  Smält resterande mängden socker och fräs skalstrimlorna.
25.  Servera brösten toppade med skalstrimlor, sås, citruskompott.

 

 

And i camparisås med citruskompott
4 portioner