500 gram antilopfilé
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 st citron
2 msk olivolja
1 kuvert saffran
½ tsk ingefära
1 kruka färsk koriander
4-5 dl vatten
10 st svarta oliver (delade på mitten)
Salt och peppar

Garnering:
Färsk persilja

 

1.    Skär köttet i bitar (2x2 cm).
2.    Skär löken i grova bitar.
3.    Hacka vitlöken.
4.    Skrubba citronen noggrant och skär den sedan i skivor.
5.    Slå oljan i en het gryta.
6.    Tillsätt saffran, ingefära samt köttet.
7.    Bryn det runt om så att det får en fin färg.
8.    Tillsätt sedan löken och vitlöken.
9.    Låt fräsa några minuter.
10.  Lägg i citronskivorna och den hackade koriandern.
11.  Häll på vattnet.
12.  Koka grytan tills köttet känns mört, ca 20 minuter.
13.  Smaka av med salt och peppar.
14.  Lägg i de halverade oliverna.
15.  Strö över den hackade persiljan.
16.  Servera grytan tillsammans med ris eller couscous.

 

 

Antilopgryta med citron och oliver
4 portioner