PANNACOTTA

4 gelantinblad
3 dl apelsinjuice
3 dl grädde
1/2 dl socker

APELSINKLYFTOR

1 dl vit sirap
1 dl pressad apelsin
4 - 6 apelsiner
2 msk hackad färsk mynta

 

1.    Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
2.    Häll juicen och socker i en kastrull.
3.    Låt det koka upp, tillsätt grädden och låt koka upp.
4.    Krama ur gelantinbladen och låt dem smälta i den varma vätskan.
5.    Häll upp i formar när den svalnat lite.
6.    Ställ i kyl minst ett par timmar.
7.    Koka upp sirap och saft.
8.    Låt sjuda ett par minuter till siraps liknande konsistens.
9.    Låt kallna.
10.  Skala apelsinerna med kniv och ta bort allt vitt.
11.  Skär ut klyftorna.
12.  Lägg klyftorna och mynta i lagen.
13.  Servera pannacottan med klyftorna brevid.

 

 

Apelsinpanacotta
4 portioner