1 apelsin
1 vaniljstång
5 dl grädde
6 ägg
1 dl socker
2 krm malen kanel

garnering
2 apelsiner
4 kanelstänger

 

1.    Tvätta apelsinerna väl.
2.    Riv skalet fint.
3.    Klyv vaniljstången på längden.
4.    Skrapa ur kärnorna ner i en kastrull.
5.    Lägg även i stången.
6.    Häll i grädden.
7.    Låt koka upp.
8.    Ta kastrullen från värmen.
9.    Ta upp vaniljstången.
10.  Vispa ägg, socker och kanel pösigt.
11.  Vispa ner den varma vaniljgrädden i äggblandningen.
12.  Tillsätt apelsinskal.
13.  Fördela panacottan i små smorda formar.
14.  Ställ dem i vattenbad.
15.  Grädda i 150 grader varm ugn i 40 minuter.
16.  Garnera vid servering med apelsinskal och kanelstång.

 

 

Apelsinpanacotta2
4 portioner