2 plattor fryst smördeg
1 äggvita

FYLLNING

2 st äpplen
3 msk florsocker
lite smör till pensling

GARNERING

1/4 riven citron
3 msk räsocker

 

1.    Sätt ugnen på 200 grader.
2.    Ta fram smördegen.
3.    Låt ligga frame i 20 minuter.
4.    Kavla ut på längden till 25-30 cm långa bottnar.
5.    Lägg dem på en plåt med bakplåts papper.
6.    Vispa äggvitan lätt och pensla bottnarna.
7.    Skölj och torka äpplena.
8.    Ta bort kärnhuset.
9.    Skär i ca 4cm tjocka skivor.
10.  Lägg skivorna omlott på varje botten.
11.  Pensla med smör och sikta över florsocker.
12.  Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
13.  Borsta citronen noga under varmt vatten, skär bort ca 1 cm.
14.  eller till frukt köttet tittar fram.
15.  Riv 1/4 av citronen på järnets grövsta sida, både skal och kött.
16.  Blanda det rivna med socker.
17.  Fördela blandningen i små klickar som en sträng i mitten på äpplena,
18.  Grädda yttligare ca 5 minuter.
19.  
20.  
21.  
22.  
23.  

 

 

Äppelbo i frasig smördeg
4 portioner