2 äpplen
1 stor äggvita eller 2 små
3 msk strösocker
ca 4 tsk apelsinmarmelad
1/2 dl hasselnötter

 

1.    Sätt ugnen på 175 grader.
2.    Dela äpplena och ta ur kärnhuset.
3.    Skär bort lite på den runda sidan.
4.    Så dom står stadigt i en smord ugnsäker form.
5.    Vispa ägvitorna hårt.
6.    Tillsätt sockret lite i taget.
7.    Vispa till en tjock och blank smet.
8.    Fyll apelsinmarmelad i hålen efter kärnhusen.
9.    Klicka marängsmeten över.
10.  Hacka hasellnötterna grovt och strö över.
11.  Sätt in i ugnen ca 15 - 20 minuter eller marängen fått fin färg.
12.  Känn efter att äppelhalvorna är mjuka.
13.  Serveras ljumna.

 

 

Äpple med marängtäcke
4 portioner