6-8 potatisar
smör till stekning
150-200 g rökt renbog el ev stek
6 ägg
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk smör
gräslök

 

1.    Skala o tärna potatisen (gärna mandelpotatis).
2.    Stek dem i smör i en stekpanna på medelstark värme.
3.    Tills det börjar få fin färg o har blivit mjuka.
4.    Rör om under tiden.
5.    Strimla renköttet eller hamburgerköttet.
6.    Låt det fräsa med potatisen ett par min.
7.    Håll potatis o köttet varmt.
8.    Vispa ihop ägg, vispgrädde, salt o svartpeppar.
9.    Smält 2 tsk smör i en kastrull o häll i äggsmeten.
10.  Låt den stelna till äggröra på svag värme.
11.  Rör hela tiden.
12.  Lägg upp den krämiga äggröran som en krans på ett uppläggningsfat.
13.  Lägg potatis o kött i mitten.
14.  Strö över klippt gräslök.
15.  Servera med bröd o någon grönsak.

 

 

Årelåda (ren)
4 portioner