4 kvistar mynta (även stjälkarna)
2 gula lökar
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl mousserande vin
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
500 g gröna ärtor salt & peppar
1 msk konc fläderblomssaft
2 msk matlagningsyoghurt

 

1.    Hacka löken och bryn den i olja.
2.    Tillsätt vitlök, myntastjälkar och vin.
3.    Koka in nästan allt vin.
4.    Tillsätt buljong, grädde, ärtor och låt koka i 10 min.
5.    Ta upp stjälkarna.
6.    Mixa soppan, sila och kyl.
7.    Smaksätt med salt, peppar, flädersaft.
8.    Rör ner yoghurten.
9.    Tillsätt en skvätt mousserande vin.
10.  Och hackade myntablad inför servering.

 

 

Ärt och myntasoppa
4 portioner