400 g äggnudlar
150 g sockerärter
2 paket renskav (480 g)

Sås
ca 1 msk färskriven ingefära
1 chili, skuren i tunna skivor
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk soja
1 msk olja
1 msk honung

Till servering
1 msk färsk koriander

 

1.    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
2.    Skölj dem sedan i kallt vatten.
3.    Strimla sockerärterna på längden.
4.    Blanda ihop ingredienserna till såsen.
5.    Fräs renskaven på stark värme i lite olja tills all vätska kokat bort. Fortsätt att fräsa renskaven tills den fått lite färg.
6.    Tillsätt nudlar, sockerärter och såsen.
7.    Blanda väl och fräs ytterligare ca 2 min under konstant omrörning.
8.    Gott att dricka:
9.    Ett fruktigt och torrt vitt vin, exempelvis från Alsace. Eller en god lager.

 

 

Asiatisk renskavswok
4 portioner