Pajdeg
3 3/4 dl vmjöl
100 g smör
1 äggula
2 msk vatten
Fyllning
2 msk ljus fransk senap
1 pkt bacon
1 knippe sallads lök
4 ägg
3 dl mjölk
2 dl riven västerbottenost

 

1.    Arbeta ihop pajdegen.
2.    Tryck ut den i en 22 cm pajform.
3.    Ställ kallt i en timma.
4.    Sätt ugnen på 200 grader.
5.    Nagga och förgrädda i 10 min.
6.    Sänk värmen till 160 grader.
7.    Bred ut senapen på pajbotten.
8.    Skär baconet i strimlor.
9.    Skiva löken.
10.  Fördela ut det på pajbotten.
11.  Vispa samman ägg och mjölk.
12.  Häll det över.
13.  Strö osten över och grädda i ca 45 minuter.

 

 

Baconpaj
6 port