JORDGUBBAR I MARINAD

2 dl vatten
1 dl socker
1 kruka basilikablad
1 1/2 l jordgubbar

VIT CHOKLADPANNACOTTA

5 dl grädde
1/2 dl socker
120 g vit choklad
1 1/2 gelantinblad
1 msk Cointreu
10 - 12 basilikablad för garnering

 

1.    Koka upp vatten och socker.
2.    Strimla basilikabladen
3.    Dra av från spisen och tillsätt bladen.
4.    Häll upp och låt svalna.
5.    Skär gubbarna i kvartar och lägg i lagen, ställ kallt.
6.    Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten.
7.    Koka upp grädde och socker.
8.    Hacka chokladen och slå den varma grädden över.
9.    Rör tills chokladen löst sig.
10.  Ta upp gelatinet och tillsätt det under omrörning.
11.  Vispa inte då skummar det sig.
12.  Häll upp i små glas till 1/3 .
13.  Kyl i minst 8 timmar.
14.  Lägg jordgubbarna ovanpå och lite av lagen.
15.  Garnera med basilikablad.

 

 

Basilika marinerade jordgubbar med vit c
10 - 12 portioner