300 g räkor
600 g fiskfilé
2 msk matolja
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st liten fänkål
1 st purjolök
2 st morötter
1 brk krossade tomater
2 st fiskbuljongtärningar
1 l vatten
Färsk timjan
Persilja, hackad
Snabbaioli
2 dl lättmajonnäs
2-3 st vitlöksklyftor, pressade

 

1.    Hacka lök och vitlök.
2.    Skär fänkål, purjolök och morötter i små bitar.
3.    Fräs i olja.
4.    Tillsätt tomatkross och fiskbuljong.
5.    Salta och peppra, låt sjuda i 5 minuter.
6.    Lägg i fisken, sjud i 4-5 minuter.
7.    Tillsätt timjan, persilja och skalade räkor.
8.    Servera med ett gott bröd och eventuellt aioli.
9.    Tips:
10.  Använd gärna flera olika fisksorter i soppan.
11.  Bäst passar fisk med fast kött.
12.  Delar av vattnet kan bytas ut mot vitt vin.
13.  

 

 

Bästa fisksoppan
4 portioner