600 g fiskfilé, skurna i bitar, av sej
eller havskatt
eller regnbåge
300 g räkor med skal
2 msk matolja
2 gula lökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 liten fänkål
1 purjolök
2 morötter
1 burk krossade tomater
2 fiskbuljongtärningar
1 l vatten (byt ut 3 dl mot vitt vin)
färsk timjan och persilja
salt och peppar

Snabbaioli

2 dl lättmajonnäs
2-3 pressade vitlöksklyftor

 

1.    Hacka lök och vitlök.
2.    Skär fänkål, purjolök och morötter i små bitar.
3.    Fräs i olja.
4.    Tillsätt tomatkross och fiskbuljong.
5.    Salta och peppra, låt sjuda i 5 minuter.
6.    Lägg i fisken, sjud i 4-5 minuter.
7.    Tillsätt timjan, persilja och skalade räkor.
8.    Servera med ett gott bröd och ev. aioli.

 

 

Bästa fisksoppan
4 portioner