0,5 pkt jäst
4 dl fingervarmt vatten
1 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
11-12 dl vetemjöl

 

1.    Vispa jästen och vattnet.
2.    Tillsätt olivoljan, saltet och honungen.
3.    Vispa lite till.
4.    Blanda i 10 dl av mjölet.
5.    Arbeta ihop till en ganska lös deg.
6.    Låt jäsa i 1 timme.
7.    Ta upp degen på ett kraftigt mjölat bakbord och knåda den en stund.
8.    Dela den i tre delar och rulla ut varje del till plåtens längd.
9.    Låt jäsa i 20 minuter.
10.  Sätt ugnen på 275 grader.
11.  Vrid varje baguette och låt dem jäsa 20 minuter till.
12.  Grädda mitt i ugnen i 6 minuter.
13.  Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 7-8 minuter.
14.  Låt svalna på galler under bakduk.
15.  

 

 

Baguetter
3-4 st