600 g benfri bäverstek
smör till stekning
3 dl rött vin
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
salt, peppar

Honungstekt potatis

600 g skalad potatis
smör till stekning
1 msk honung
Svamp och grönsaker
100 g färska kantareller
12 små späda morötter
12 små scharlottenlökar
4 brysselkål
20 sockerärter

 

1.    Skär köttet i cm - tjocka strimlor.
2.    Bryn köttet i smör.
3.    Tillsätt vinet och vattnet.
4.    Koka upp, sjud i ca 45 minuter.
5.    Rör ner grädde salt och peppar.
6.    Under tiden köttet sjuder skär man potatisen i cm - tjocka strimlor.
7.    Stek dem i smör i en teflonpanna.
8.    När potatisen är nästan klar.
9.    Klicka på honungen och stek på låg värme tills potatisen är mjuk.
10.  Stek kantarellerna i smör
11.  Skala och koka morötterna och lökarna mjuka.
12.  Med en klick smör i lättsaltat vatten.
13.  Tillsätt brysselkålen efter 5 minuter.
14.  Finstrimla sockerärterna.
15.  Låt dem koka med en minut.
16.  Häll av kokspadet.
17.  Lägg upp grytan med grönsakerna över och en hög med potatisstrimlor brevid.
18.  

 

 

Bäverragu med honungstekt potatis
4 portioner