Bisonfilé 500,0 gram
Smör el. margarin
Salt & peppar

Sås:
Grädde 2,0 dl
Kalvfond (konc) 1,5 msk
eller buljongtärning 1,0 styck
Whisky 10,0 cl
Matlagningsmjöl

potatis

 

1.    Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme.
2.    Stek bisonfiléerna ca 5 min på varje sida.
3.    Salta och peppra.
4.    Skala och råriv potatis.
5.    Hetta upp smör en en stek panna på medelhög värme.
6.    Forma kakor av potatisen och stek tills de är gyllenbruna.
7.    Salta och peppra.
8.    Tillred sallat.
9.    Häll whisky i en kastrull och reducera till halva mängden.
10.  Tillsätt grädde och fond.
11.  Sänk till lägsta värme och låt sjuda 10 min.
12.  Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl.
13.  Smaka av med salt och peppar och ev. lite steksky.
14.  Servera.

 

 

Bisonfilé med whiskysås
4 portioner