300 g laxfilé, som varit fryst
1 msk salt
1 msk socker
svartpeppar

0,5 hel kummin
1 dl björnbär
2 msk finhackad purjolök
0,5 citron
0,75 dl olivolja
salt och peppar
1 nypa(or) socker

 

1.    Skiva laxfilén i tunna skivor.
2.    Fördela på fyra serveringstallrikar.
3.    Strö på salt och socker och lite svartpeppar.
4.    Låt laxen snabbgravas på tallriken i rumstemperatur ca 20 minuter.
5.    Rosta kummin i het torr panna.
6.    Dela björnbären.
7.    Blanda björnbär, purjolök, saft och rivet skal av citronen o olivolja. Smaksätt med lite salt, peppar och en liten nypa socker.
8.    Rör om och ringla sedan vinägretten över laxen.
9.    Krossa kumminfröna i en mortel och strö över.

 

 

Björnbärsgravad lax
4 portioner