3 dl vetemjöl
2 msk florsocker
125 g kallt smör
1 ägg
1 msk vatten

Fyllning

3 ägg
250 gram kesella
1 dl creme fraiche
100 g riven mandelmassa
200 g frysta björnbär
2 msk hyvlad mandel till toppen

Servering

lättvispad grädde

 

1.    Hacka snabbt ihop mjöl, florsocker och smör.
2.    Gärna i matberedare.
3.    Tillsätt ägg och vatten och samla ihop till en deg.
4.    Kavla eller tumma ut degen i en form med löstagbar kant( 24 cm).
5.    Nagga degen.
6.    Sätt ugnen på 200 grader.
7.    Blanda ägg, kesella, creme fraiche, socker och riven mandelmassa.
8.    Häll i degformen.
9.    Strö över björnbären och den hyvlade mandeln.
10.  Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter tills äggstanningen har stannat.
11.  Serveras ljummen eller kall med lättvispad grädde.

 

 

Björnbärstarte
12 bitar