4 utskurna biffar á 150g av biffrad eller innanlår
8 potatisar
1 liten purjolök
200g blandad färsk svamp
100g kokt skinka
10 oliver
4 soltorkade tomater i olja
smör
1 msk kapris
1 msk färska hackade kryddörter
50g västerbottenost

 

1.    Sätt ugnen på 150 grader.
2.    Salta och peppra biffarna.
3.    Grilla dem i en grillpanna och stek dem klara i ugnen, ca. 8 minuter.
4.    (de skall vara genomstekta).
5.    Skala och fintärna potatisen, blanchera dem snabbt.
6.    dvs lägg ner dem i kokande vatten några minuter och spola dem i kallt vatten.
7.    Låt dem rinna av väl.
8.    Skölj och skiva purjolöken.
9.    Putsa svampen, tärna skinkan, klyfta oliverna och hacka tomaterna.
10.  Fräs potatis och lök i smör tills potatisen börjar bli mjuk.
11.  Tillsätt svamp och skinka och låt det fräsa några minuter.
12.  Rör ner oliver, tomater, kapris och örter.
13.  Lägg upp potatisen på varme tallrikar.
14.  Lägg på biffen och hyvla över lite ost ovanpå.
15.  Sätt in tallrikarna under grillen i ugnen och gratinera snabbt.

 

 

Grillad björnbiff på potatisbädd
4 portioner