125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1,5 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk rivet citronskal
200 gram blåbär

 

1.    Vispa smör och socker poröst.
2.    Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
3.    Häll i crème fraichen.
4.    Tillsätt vaniljsockret.
5.    Blanda mjöl och bakpulver.
6.    Tillsätt mjölet och rör till en jämn smet.
7.    Blanda ner citronskalen.
8.    Vänd försiktigt ner blåbären.
9.    Häll smeten i en ca 23 cm stor smord och bröad springform.
10.  Baka mitt i ugnen i 180 grader i ca 40-45 minuter.
11.  Servera med vaniljsås.
12.  Blir lika god med Hallon.
13.  

 

 

Blåbärskaka Smarrig
10-12 bitar