6 st äggvitor
½ tsk saft av pressad citron
3 dl strösocker
2 msk marsan pulver (kallrörd)

FYLLNING

3 dl vispgrädde
1 burk persikor
1 banan

 

1.    Sätt ugnen på 175 grader.
2.    Vispa äggvitorna med citronsaft till skum på medel hastighet.
3.    Tillsätt sedan socker.
4.    Forsätt vispa på högsta hastighet till hårt skum.
5.    Spara ca ½ dl och blanda med marsan pulvret som vispas ned på slutet.
6.    Spritsa ut smeten med 1 cm mellanrum på ett smort o lätt mjölat papper.
7.    Lämna en kant på tre cm runt om.
8.    Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
9.    Låt stå ca 5 min innan den stjälps upp på ett sockrat papper.
10.  Låt kallna.
11.  Vispa grädden ganska hårt.
12.  Låt persikorna rinna av väl.
13.  Skär dom i bitar.
14.  Skär banaen i tärningar och blanda med grädden.
15.  Bred ut över marängen och rulla försiktigt ihop från långsidan.
16.  Pudra över florsocker strax före servering.

 

 

Budapestrulle
8 bitar