600g benfri älgbog eller benfri högrev
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk konserverade tomater
3 dl vatten
2 msk kenisisk soja
2 köttbuljong tärningar
1 carambakorv eller liknande het korv
2 morötter
½ squash
200 g färska champinjoner
½ dl svarta oliver
½ dl vatten
2 msk vetemjöl

 

1.    Skär köttet i ca 2 cm stora bitar.
2.    Skala och hacka löken.
3.    Skala och finhacka vitlöken.
4.    Fräs först köttet i matfett och lägg över i en gryta.
5.    Fräs sedan lök och vitlök i lite matfett.
6.    Lägg till köttet i grytan.
7.    Salta och peppra.
8.    Späd med vatten.
9.    Tillsätt soja buljongtärningarna och konserverade tomater.
10.  Dela tomaterna om dom är stora.
11.  Låt allt puttra under lock i ca 40-50 minuter.
12.  Skär korven i bitar.
13.  Skala och strimla morötterna tunt.
14.  Skiva squashen och halvera skivorna.
15.  Ansa och dela svampen.
16.  Fräs svamp och grönsaker lätt i lite matfett.
17.  Lägg fräset och korven i grytan.
18.  Rör ut mjölet i vattnet.
19.  Rör ned det i grytan under omrörning.
20.  Låt allt puttra ytterligare i ca fem minuter på svag värme.
21.  Rör om då och då i grytan.
22.  Smaka av och tillsätt oliverna.

 

 

Carambagryta (Älg)
5 - 6 portioner