150 g mörk choklad
3 ägg
1 msk konjak
1 msk starkt kaffe
3 dl grädde

HALLONSÅS

ca 250 g hallon
florsocker

 

1.    Smält chokladen i vatten bad.
2.    Ta bort från värmen.
3.    Rör i ett helt ägg.
4.    Dela dom andra två i gulor å vitor.
5.    Tillsätt gulorna ett i taget.
6.    Blanda försiktigt ner konjak och kaffe.
7.    Vispa äggvitorna till hårt skum.
8.    Vänd ner det försiktigt.
9.    Blanda sist ner hårt vispad grädde.
10.  Ställ i kylskåpet minst 3 timmar.
11.  Kör de tinade hallonen i mixer.
12.  Smaka av med florsocker.
13.  Passera genom trådsil.
14.  Forma moussen till ägg.
15.  Använd en vatten sköld sked.
16.  Lägg upp på tallrikar.
17.  Häll lite sås runt om.
18.  Servera med en klick grädde o några färska bär.

 

 

Chokladmousse med hallonsås
4 portioner