400 g mandelmassa
4 ägg
2 msk kakao
200 g blockchoklad med apelsinsmak
2 äggulor
1/2 dl strösocker
3 dl Vispgrädde, rumstempererad
rivet skal av två tvättade apelsiner

 

1.    Riv mandelmassan.
2.    Tillsätt ägg och kakao.
3.    Rör till en jämn smet.
4.    Häll den i en smord och mjölad form med avtagbar botten.
5.    Grädda i 175° ca 30 min.
6.    Låt svalna.
7.    Smält chokladen.
8.    Vispa äggulor och socker poröst.
9.    Rör ner chokladen.
10.  Vispa grädden löst.
11.  Rör först ner 1/3 av grädden i chokladsmeten.
12.  Vänd sedan försiktigt ner resten.
13.  Smaksätt med apelsinskal.
14.  Bred moussen över kakan.
15.  Låt stå kallt ett par timmar innan servering.

 

 

Chokladmoussetårta
8 - 10 bitar