3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smält smör
4 msk kallt vatten
rivet skal och saft från 3 citroner
3 dl vatten
4 msk maizenamjöl
150 g socker
3 ägg delade i gulor o vitor
1 knivsuddsalt

 

1.    Hacka ihop mjöl, socker och smör.
2.    Häll på vattnet.
3.    Arbeta snabbt ihop till en deg.
4.    Låt den vila kallt en stund.
5.    Kavla ut degen rätt tunt.
6.    Klä en pajform och nagga degen.
7.    Häll citronsaften och vatten i en kastrull.
8.    Rör ner maizenamjölet och låt det tjockna på svag värme.
9.    Rör ner 50 g av sockret.
10.  Låt det lösas upp.
11.  Ta bort från värmen och låt svalna lite.
12.  Rör ner 3 äggulor.
13.  Häll smeten i pajskalet och grädda i 180 grader i 20 minuter.
14.  Vispa 3 vitor med saltet.
15.  Tillsätt resten av sockret i omgångar.
16.  Vispa smeten riktigt styv.
17.  Bred ut den på pajen.
18.  Grädda i ytterligare 20 minuter.
19.  Låt svalna något innan servering.

 

 

Citronpaj med maräng
8-10 bitar