3 dl torrt vitt vin
3/4 dl socker
½ vaniljstång
2½ msk maizena
6 dl pressad clementin

Tillbehör

½ granatäpple
100 g hallon

 

1.    Koka upp vin, socker och vaniljstång.
2.    Låt koka ca 10 minuter.
3.    Ta upp vaniljstången och skrap ur fröna.
4.    Lägg tillbaka fröna.
5.    Rör ut maizenan i lite vatten.
6.    Vispa ner det.
7.    Låt soppan få ett uppkok.
8.    Kyl den.
9.    Vispa ner clementinjuicen.
10.  Ställ i kylen.
11.  Skär bort skalet på äpplet.
12.  Ta bort kärnorna.
13.  Skär i bitar.
14.  Häll upp soppan i skålar.
15.  Garnera med äppelbitarna och hallon.
16.  

 

 

Clementinsoppa
4 - 6 portioner