3 st ägg
3 dl socker
1 dl hackad sötmandel
2 st dubbeldajm
4 dl grädde

 

1.    Marängbotten:
2.    3 äggvitor och 1 dl socker vispas hårt.
3.    Häll i ytterligare 1 dl socker och mandeln.
4.    Bred ut en rund botten, ca 22 cm i diameter, på en plåt.
5.    Grädda i nedersta delen av ugnen i 140 grader i 60 min.
6.    Fyllning:
7.    4 dl grädde vispas hårt.
8.    Vispa 3 ägggulor och 1 dl socker pösigt.
9.    Hacka dajmen och blanda med hälften av grädden och äggulor.
10.  Vänd ner resten av grädden.
11.  Låt marängbotten svalna.
12.  Gör en 5 cm hög kant av folie runt botten.
13.  Lägg på blandningen, frys in.

 

 

Dajmtårta
6 portioner