4 st. duvor
1 tsk mald koriander
2 msk flytande honung
2 små skivade gula lökar
3 dl torr cider
3 dl rödvinsvinäger, utrört med en knivsudd chilipeppar
salt, peppar
25g smör
2 msk olja
hackad persilja till garnering

 

1.    Blanda koriander, honung, lök, cider och vinäger i en stor skål.
2.    Lägg i duvorna och låt marinera i 8 timmar eller över natten.
3.    Låt rinna av, men spara marinaden.
4.    Torka av fåglarna noga.
5.    Värm smör och olja i en stor ugnseldfast gryta.
6.    Bryn duvorna, salta och peppra.
7.    Sätt ugnen på 175 grader.
8.    Lägg fåglarna i grytan och häll över marinaden.
9.    Lägg på locket och stek ca. 1 timme.
10.  Garnera med persilja.
11.  Servera med stekt svamp och fint skuren smörkokt selleri.

 

 

Duva i honung
4 portioner