2 st. fasan á 1 kg
salt & peppar
300g gröna druvor
smör till stekning
3 dl hönsbuljong (tärning+ vatten)

Sås
Sky från stekningen
1 dl matlagningsgrädde
salt, peppar

 

1.    Ta ur fågeln och skölj den väl.
2.    Salta och peppra fågeln in och utvändigt.
3.    Dela och kärna ur druvorna.
4.    Fyll fågeln med druvorna.
5.    Bind ihop fågeln.
6.    Bryn smör i en stekgryta och bryn fågeln väl runt om.
7.    Späd med buljong.
8.    Låt fågeln eftersteka på svag värme 40-50 minuter under lock.
9.    Späd eventuellt med mer buljong under tiden.
10.  Ta upp fågeln och svep in den i aluminiumfolie.
11.  Vispa ur stekgrytan med lite vatten.
12.  Sila ner skyn i en kastrull och tillsätt grädde.
13.  Låt koka ca. 5 minuter.
14.  Smaka av med salt och peppar.
15.  Skär upp fasanen.
16.  Servera med såsen, potatiskroketter, vindruvor, och röd vinbärsgelé

 

 

Fasan med gröna druvor
4 portioner