1 fasan
1 morot
1 lök
1 bit selleri
1 äpple
1 apelsin
½ tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk mejram
salt, peppar
1 liter buljong
4 dl grädde
1 msk smör
2 msk svart tryffel
1 knippe persilja
8 cl cognac
12 cl Maderia
2-3 msk vetemjöl

 

1.    Skär ut bröstbitarna och dela resten av fasanen i små bitar.
2.    Bryn småbitarna i smör.
3.    Skär frukt och grönsaker smått och blanda i.
4.    Bryn alltsammans en liten stund.
5.    Bränn av med congnac.
6.    Lägg i kryddorna och rör om.
7.    Häll på buljongen och låt koka ca. 1 timme.
8.    Bröstbitarna brynes snabbt.
9.    Lägg dem sedan i buljongen och låt koka ca. 30 minuter.
10.  Tag däerefter upp bröstbitarna och skär dem i tärningar.
11.  Sila buljongen och red av med smör och mjöl.
12.  Häll sedan i grädden och låt det koka ihop en liten stund.
13.  Soppan monteras med en klick kallt smör.
14.  Häll på Madeiran.
15.  Lägg i bröstbitarna samt tryffeln.
16.  Strö över finhackad persilja och servera på varma tallrikar.

 

 

Fasansoppa med mustig viltsmak
4 portioner