600 gr fiskfilé, t ex torsk el. sej
1 purjolök el. en gul lök
2 paprikor av olika färg
2 dl Crème Fraiche
2-3 msk konsentrerad juice av JO apelsin/persika/äpple
1 tsk ingefära
½ fiskbuljongtärning
½ tsk salt
1 ½ dl mjölk
(1 pkt djupfryst minimajs, 200gr)

 

1.    Skär fisken i bitar.
2.    Strimla purjolöken.
3.    Eller skala och hacka den gula löken.
4.    Strimla paprikan.
5.    Vispa ihop Crème Fraiche, juice, ingefära, buljong, salt och mjölk i en gryta.
6.    Låt det koka upp.
7.    Rör i alla grönsaker.
8.    Lägg i fisken och låt grytan koka under lock c:a 5 minuter.

 

 

Fisksoppa exotisk (torsk)
4 portioner