1dl grönsaksbuljong
½dl vitt vin
1msk pressad citron
250g röding file utan skinn och ben
2 gelantinblad
50g varmrökt röding utan skinn och ben
1dl vidpad grädde
2dl ovispad grädde
salt,vitpeppar

 

1.    Koka upp buljong och vin med citron i en traktörpanna.
2.    Salta och lägg i filerna.
3.    Sjud några minuter.
4.    Ta upp och låt kallna.
5.    Lägg gelantinet i kallt vatten 5 minuter.
6.    Koka ihop spadet tills 1 msk återstår.
7.    Krama ur.
8.    Rör ner gelantinet så det smälter.
9.    Finfördela rödingen med den rökta i en beredare.
10.  Tillsätt det hopkokta spadet som inte får stelna o den ovispade grädden.
11.  Häll smeten i en bunke och blanda ner den vispade grädden.
12.  Smaka av fyll formarna och ställ i kylen över natten.

 

 

Fjällrödingmousse