400 g torskfilé
200 g skalade räkor
1/2 purjolök
1 liten fänkål
1 msk olivolja
1 paket saffran
1 burk krossade tomater
7 dl fiskbuljong (gärna hemkokt)
100 g sockerärter
salt och peppar
(gärna lite cayennepeppar)

 

1.    Skär fiskfilén i mindre bitar.
2.    Skala räkorna.
3.    Strimla purjolöken och skär fänkålen i tunna skivor.
4.    Fräs saffran i oljan.
5.    Tillsätt de krossade tomaterna och grönsakerna (utom sockerärterna).
6.    Låt fräsa några minuter.
7.    Häll på fiskbuljongen och koka upp.
8.    Lägg i fisken.
9.    Låt soppan sjuda några minuter tills fiskköttet inte längre är genomskinligt. Det ska vara riktigt vitt.
10.  Lägg då i sockerärterna.
11.  Häll sist i räkorna, efter det får soppan inte koka mer.
12.  Smaka av med peppar och salt.
13.  Servera med en klick aioli och valfria grönsaker.
14.  
15.  
16.  

 

 

Fransk fisksoppa med aioli (GI )
4 portioner